Featured

Godman Redovisning 2024

Utgåva nummer 17 av Sveriges äldsta och mest använda program för gode män har nu sett sitt ljus.

Behovet av gode män ökar dessvärre hela tiden och det blir samtidigt svårare för överförmyndarna att nyrekrytera. Det finns många anledningar till det .En är att det blir mer komplexa uppdrag då fallgroparna till ekonomiskt obestånd blir allt förädiskare och lömskare. Men även att den allmäna psykiska ohälsan ökar, särskilt hos våra yngre medborgare, som kan bidra till att uppdragen blir väldigt tuffa på ett personligt plan för både god man och huvudman, ja även för dennes anhöriga.

Nåväl, om vi lämnar den medmänsliga biten som inga dataprogram i världen kan rå på (som tur är) trots AI och andra snackisar fokuserar vi lite på de administrativa utmaningarna som ni gode män har.

Genom att använda anpassade produkter för den administration som krävs kan mer tid frigöras till de medmänskliga bitarna inom uppdragets ramar. Här vågar vi påstå att Godmnan Redovisning är helt unikt i sitt slag. Det finns visserligen andra specialliserade programvaror för gode män men de saknar den helhet och enkelhet som Godman Redovisning erbjuder.

Överblick

Att ha en överblick och skapa stabilitet på en ekonomi som tillhör någon annan är i många fall jättesvårt. Ja de flesta har förmodligen inte själva valt att få hjälp med dessa bitar vilket inte gör uppgiften lättare. Genom flera olika och väl genomtänkta rapporter tillgodoses de flesta behov som kan uppstå för att förstå din huvudmans ekonomiska förehavanden. Kassabok, kontospecifikation, verifikationslistor och tillgångsförteckningar är några verktyg du har i verktygslådan.

Varje uppdrag är unikt

För varje uppdrag sker det massvis med olika händelser som är bra att dokumentera. I Godman Redovisning har du tillgång till en dagbok och körjournal, kopplat till varje enskild period, där du kan koppla nerlagd tid, eventuella utlägg och resor. Sedan när du skall göra kostnadsräkning och arvodesunderlag så klickar du på en knapp så är det klart.

Löpande bokföring kan anpassas så du har unik kontoplan för varje huvudman.

Enkelhet

Vem vill lägga en annan människas ekonomi i en mobiltelefon? Ja det finns säkert de som gillar det konceptet men blir det verkligen bra? Då Godman Redovisning är ett renodlat program som körs på en dator kan gränssnittet ta ut svängarna lite och göra saker både tydligare och effektivare. I Godman Redovisning kan du spara dokument kopplat till din huvudman. Ja det kan vara allt från löneavier till kvitton kopplat till en specifik kontohändelse.

Appropå kontohändelser. Det finns en fiffig och mycket uppskattad funktion för att läsa in kontohändelser direkt från en banks nerladdningsbara filer. Du missar då ingenting och uppdragen blir en smula lättare.

Nyheterna för Godman Redovisning 2024

Ja nu när utgåva 17 av Godman Redovisning släppts hoppas vi att du även 2024 och framåt kommer tycka ditt uppdrag som god man blir lite lättare. Några av nyheterna är

  • Du kan välja om dokument kopplade till din huvudman skall sparas med i säkerhetskopieringen. Mer information.
  • Sätta unika timersättningar för varje huvudman.. Mer information.

Mer information om vad som är nytt samt tillkommit för alla utgåvor finner du på sidan med Versionshistorik

En sak som inte ändras från år till år är användarnas engagemang. Kan inte nog tacka för alla bra förslag, tester och inspel som ni använder kommer med, stort som smått. 

Godman Redovisning utvecklas för gode män tilsammans med gode män.

För dig som har en äldre programversion

Du som redan har en licens kan uppgradera till senaste programmet. Läs mer om att uppgradera.