Featured

Nyheter version 2024.3

Godman Redovisning version 2024.3 finns nu tillgänglig. Det är en serviceversion av programmet men är en mycket omfattande uppdatering. Vi går igenom de största ändringarna nedan.

För dig som redan har programmet installerat kommer det upp en ruta med information om  att det finns en uppdatering tillgänglig ca 10 sekunder efter att du startat programmet.

Nya funktioner och förbättringar

Grafisk design på menyer

Det är andra ikoner i menyerna. Funktion och struktur är oförändrad.

Programmets huvudmeny

Programmets huvudmeny

 

Meny inne på en huvudman

Menyn när du är inne på en huvudman

 

Ändra teckenstorlek

Du kan välja vilken teckenstorlek du vill använda. Som standard är teckenstorleken 12 punkter. När du ändra så kommer det beröra de flesta ställena i programmet ( vissa undantag). Du ställer in detta under Konfiguration - utseende.

ändra teckenstorlek

 

Ändring av layout och färger

Detta är ingen ny funktion men hur man ändrar är förändrat. Du kan se en förhandsgranskning på hur en layout ser ut. Dubbelklicka på den och det ändras direkt. Du når denna funktion under Konfiguration - Utseende.

programutseende

 

Funktionsval för utskrifter

Istället för separata knappar ligger det nu menyer och undermenyer för olika stödfunkltioner.

utskriftmenyer

 

Kopiera din datafil till testläge

Funktionen testläge har funnits ett tag. Det innebär att du kan köra en separat datafil för att laborera eller lära dig utan att påverka ditt huvudarbete. Nu kan du välja att kopiera din orginaldatafil till testläge.

testlage

 

Nytt format på säkerhetskopior

Denna ändring innebär att säkerhetskopiorna har filformatet ZIP. De är komprimerade och starkt krypterade. Äldre säkerhetskopior fungerar givetvis att använda.

Tidigsare hette de grbak2 (ävebn de komprimerade och krypterade) eller grbak. Bilden visar storleken på filerna med samma ursprungsdatafil. En markant skillnad.

OBS. Från version 2024 kan man även välja att säkerhetskopian innehåller dokument. Tänk då på att den snabbt kan växa i storlek.

backuper